Заробіток
П`ятниця, 19.04.2024, 03:57
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Види заробітку
Статьї на сайті
Статьї про заробіток
Ігри на гроші в інтернеті
Корисні статьї
Онлайн казино
Бінарні опціони і форекс
Заробіток для вебмастера
Накрутка в інтернеті
Заробіток в соц.мережах
Перестали платити
Криптовалюта
Платіжні системи
Соціальні мережі
Заробіток на іграх
Нові статьї
Інвестиційна ферма з виводом реальних грошей Kolxoz
Просмотров: 4276
Рейтинг: 0.0

Робота в інтернеті для інвалідів. Способи заробити дома
Просмотров: 2478
Рейтинг: 0.0

Як заробити на адвего ру, способи пошук заказчиків
Просмотров: 3176
Рейтинг: 0.0

Перевірена часом робота в інтернеті на дому для всіх
Просмотров: 2908
Рейтинг: 0.0

Економічна ігра World Of Farmer з виведенням грошей
Просмотров: 2391
Рейтинг: 0.0

Ігри на гроші
MonoPoliya онлайн ігра з заробітком реальних грошей в інтернеті
Просмотров: 2742
Рейтинг: 0.0

Ігри з заробітком на яйцях і пташках, заробіток на яйцях
Просмотров: 8628
Рейтинг: 4.3

Ігра з виводом грошей Taxi Money, заробіток на таксі мані
Просмотров: 3965
Рейтинг: 5.0

Економічна ігра Ферма Сусіди і заробіток грошей на ній
Просмотров: 2685
Рейтинг: 0.0

Golden Birds ігра з виводом реальних грошей
Просмотров: 3440
Рейтинг: 0.0

Швидкий заробіток
Заробіток
Головна » 2018 » Травень » 29 » Що таке копірайтинг, посібник для новачків по заробітку на копірайтингу
11:17
Що таке копірайтинг, посібник для новачків по заробітку на копірайтингу
Що таке копірайтинг, посібник для новачків по заробітку на копірайтингу

Робота копірайтером в Інтернеті

Здрастуйте, шановні читачі. Тема нашої сьогоднішньої статті - копірайтинг.

Ви дізнаєтеся, що таке копірайтинг, з чого почати свою роботу починаючому копірайтеру і які особливості сучасного онлайн-копірайтингу.

У статті ми також докладно розглянемо як розраховується ціна за послуги копірайтthf і де починаючому фахівцеві шукати роботу.

Поїхали, друзі!

1. Що таке копірайтинг - повний огляд поняття, історія виникнення

Мабуть, всі користувачі всесвітньої мережі чули термін копірайтинг, але не кожен знає, що саме означає це поняття.

Класичне визначення копірайтингу звучить наступним чином:

Копірайтинг - це професійна діяльність по створенню і розміщенню рекламних, інформаційних, презентаційних та будь-яких інших текстів, які потрібні замовнику.

Давайте тепер звернемося до суті і призначенню копірайтингу, зокрема в Інтернеті.

Первісне і основне призначення Інтернету - надання користувачеві інформації у вигляді аудіо- та відеоконтенту, а також текстової інформації. Якщо відвідувач заходить на сайт і не бачить там нічого цікавого, він йде на інші ресурси.

Для утримання уваги користувачів текстовий зміст сайту має бути корисним, унікальним і цікавим.

Власники інтернет-ресурсів, які бажають підвищити відвідуваність своїх сайтів, повинні подбати про постійне наповнення контенту актуальним текстовим змістом. І тут їм на допомогу приходить вже SEO-копірайтинг.

Від звичайного він відрізняється тим, що містить ключові слова, розставлені в певних місцях статті і лаконічно вписані в текст.

Якщо господарі мережевих ресурсів мають письменницький талант і час, вони можуть наповнювати сторінки свого сайту самостійно.

А є й інший варіант - звернутися до професійних творцям текстів. Копірайтингом на замовлення сьогодні займаються колишні журналісти, студенти, випускники філологічних факультетів і просто люди, які вміють ясно викладати свої думки.

Копірайтери створюють не тільки інформаційні статті для блогів, але і будь-який інший текстовий контент, картки товарів для інтернет -магазинів, опис категорій продуктів, сценарії відеороликів, слогани, ефективні рекламні тексти.

Саме слово походить від англійського неологізму copywriting і дослівно означає написання тексту (рукописи).

Важливий нюанс

До слова copyright, що означає авторське право, російськомовний термін копірайтинг не має ніякого відношення.

Історично копірайтинг виник ще до появи Інтернету. Діяльність талановитих продавців, вуличних зазивак, рекламних агентів безпосередньо пов'язана зі створенням тексту що продає певний товар чи послугу.

Навіть за радянських часів існували свої копірайтери, що створювали ефектні рекламні і пропагандистські гасла: «Ти записався добровольцем?», «Базіка - знахідка для шпигуна», «Зберігайте гроші в ощадному банку СРСР».

2. Види копірайтингу

Існує кілька видів роботи з текстами, які об'єднує діяльність копірайтера. Професійний творець текстів повинен володіти всіма видами копірайтингу - від найпростішого рерайта до написання ексклюзивних аналітичних статей.

Види копірайтингу:

рерайтинг;
іміджевий копірайтинг;
продающі тексти;
SEO-копірайтинг.

Розглянемо кожну з різновидів більш докладно.


 

Рерайтінг

Рерайт - найпростіший вид копірайтингу, який полягає в переробці однієї статті в іншу.

Навіщо потрібно займатися даним видом діяльності? Справа в тому, що кожен текст в Інтернеті пошукові системи ранжирують по-різному. На підставі обробки тексту пошуковими роботами, він просувається в ТОП видачі по конкретним запитам на те чи інше місце.

Неунікальні тексти і контент з низьким рівнем унікальності отримують низькі рейтинги і не потрапляють на перші рядки видачі пошукових систем. В результаті користувач не бачить ці сайти і їх відвідуваність знижується.

Іміджевий копірайтинг

Досить складний вид копірайтингу, що вимагає від виконавця професійних навичок і знання основ маркетингу і психології продаж. Ефективні іміджеві тексти, як правило, дорого коштують і передбачають виконання великого обсягу роботи.

Завдання творця іміджевого тексту - сформувати позитивний образ компанії, бренду, конкретного продукту або навіть певної персони. Копірайтер повинен глибоко вникнути в тему, з якою він працює, і врахувати всі нюанси.

Нерідко для створення іміджу великої компанії її власники наймають спеціальні агентства, які займаються подібними питаннями.

Продающий (рекламний) текст

Такий контент має суто комерційне завдання - збільшити кількість продаж конкретного товару або прорекламувати певну послугу. Кількість продаж через інтернет щороку зростає; паралельно підвищується потреба в створенні ефективних рекламних текстів.

Інтернет-магазинам вже недостатньо просто зробити фото товару і виставити ціну. Потрібно створити опис, мотивуючи відвідувача ресурсу на замовлення і придбання продукту.

Обсяг таких текстів зазвичай невеликий, але кожне слово має вирішальне значення. Професіонали, які займаються виключно цими текстами, вважають своє вміння свого роду мистецтвом або навіть магією.

Частково вони мають рацію - за допомогою вірного слова, інтонації, лінгвістичного прийому вони перетворюють рядових відвідувачів сайту в реальних покупців. Хороший текст, роками може приносити стабільний дохід.

SEO-копірайтинг

Написання інформаційних або рекламних статей із заздалегідь заданими ключовими словами. Уміння грамотно і органічно розташовувати в змісті ключі - ознака професійного і талановитого копірайтера.

Чим складніше тема, тим важче вписати в контент запропоновані замовником ключі. Мета СЕО-копірайтингу - просування статті в ТОП видачі пошукових систем.

приклад

Замовник дає копірайтеру текст по темі Будівництво та ремонт і надає список ключових слів - вентиляційні системи, арматура для цегляної кладки, ціна, купити в Києві.

Завдання автора - зробити читабельний текст, який однаково добре сприймається читачами і пошуковими системами.

3. Копірайтинг для початківців - ТОП - 5 корисних порад від експерта

Онлайн копірайтинг - досить затребуваний рід діяльності. Пошукові алгоритми постійно удосконалюються.

Ще кілька років тому для потрапляння тексту на перші рядки видачі досить було автоматично згенерувати контент з потрібними ключовими словами, і він сам по собі опинявся в ТОПі пошукових систем.

Тепер для досягнення подібного результату доводиться неабияк потрудитися. Зміст статті повинен бути унікальним, грамотним і для людей, тобто читабельним і корисним для користувача.

Ось чому потреба власників інтернет-ресурсів в професійних копірайтерів стабільно росте, підвищуються і розцінки на кваліфіковані послуги.

Нижче я дам початківцям копирайтерам кілька порад щодо підвищення свого рівня і, відповідно, доходу.

Порада 1. Пишіть багато

Працювати треба багато: тільки таким способом можна напрацювати необхідні навички і створити базу постійних замовників. Особливо багато копірайтеру доводиться писати на самому початку своєї кар'єри. Конкуренція серед авторів досить висока: новачки пропонують свої послуги буквально за копійки.

Писати треба багато, але не можна забувати про якість тексту і грамотності. Ніколи не починайте роботу, не усвідомивши, що саме від вас хоче замовник, якого роду текст очікує побачити. Не соромтеся задавати питання, якщо будь-які аспекти завдання вам не ясні - це позбавить вас від переробок і зайвої роботи.

Порада 2. Вдосконалюйте свої навички

Стати професійним копірайтером без спеціальних знань практично неможливо. Доведеться обов'язково вивчити спеціальну літературу і матеріали, благо, основна частина потрібної інформації знаходиться у вільному доступі в мережі.

Курси копірайтингу і навчання першого ступеня пропонують пройти деякі біржі контенту - зокрема Contentmonster і Etext.

Деякі біржі і рекламні бюро організують платні семінари та вебінари, які допомагають новачкам розібратися в тонкощах seo-копірайтингу і навчають навичків створенню продающих текстів.

Порада 3. Пишіть цікаво

Щоб стати затребуваним автором, потрібно писати, в першу чергу, для людей, а вже потім - для пошукових роботів. Якщо замовнику і читачам його ресурсу цікаво читати ваші тексти, підвищується відвідуваність і конверсія сайту, ростуть доходи.

Як створювати цікаві тексти? Пишіть лаконічно, без води, надавайте читачам максимум корисної інформації. Завжди перевіряйте свої статті на утримання зайвих слів (в копірайтингу їх називають «стоп-слова») і надмірно складних оборотів.

Спочатку вам доведеться безжально скорочувати свої тексти, виділяючи з них саму суть - те, що дійсно корисно і цікаво відвідувачеві. Потім навички лаконічного письма і вміння викладати факти і власні думки ясно і цікаво стануть вашою професійною натурою.

Порада 4. Беріться за складну роботу

Природжений копірайтер не боїться братися за складну і нову для себе роботу. Про те, що писати доведеться багато, ми вже говорили. Ще одна умова для розвитку і самовдосконалення - виконання нової і складної для себе роботи.

Якщо тематика і формат замовлення вам абсолютно незнайомі, не соромтеся переймати корисний досвід у більш досвідчених товаришів по роботі. Подивіться, як з подібними замовленнями справляються ваші колеги і робіть, як вони.

Порада 5. Розвивайте творчі здібності

Нестандартний підхід до створення текстів (неважливо - інформаційних або комерційних) - запорука успіху. Експерти ефективного контенту отримують за свою роботу пристойні гроші, при цьому працюють не більше, а скоріше, навіть менше, ніж пересічні копірайтери. Секрет створення продающих і одночасно цікавих текстів - в творчому підході.

Наприклад   Можна написати тисячу знаків, розхвалюючи достоїнства товару загальними фразами і штампами типу натуральна кава відмінної якості за доступною ціною, а можна проявити нестандартний підхід і використовувати зовсім інші слова і прийоми: кава готуємо самі з бразильських зерен і продаємо за ціною двох пончиків .

Для закріплення основ рекомендую вам подивитися відео по темі копірайтера Анни Вар.

У ньому розповідається про секрети професії і про те, скільки можна заробити на копірайтингу.

4. Як розраховуються ціни за послуги копірайтингу

Якщо копірайтер працює через біржу (а новачкові такого варіанту не уникнути), його ціна буде розраховуватися в перші кілька місяців роботи по самому мінімальному тарифу. 1000 знаків для автора-початківця в середньому коштує від 30 до 50 рублів. Це небагато, але в міру набуття досвіду підвищуються і ціни.

Підвищувати ціну за свої статті варто лише в тому випадку, якщо ви відчуваєте, що перевершили початковий рівень і працюєте краще, швидше і продуктивніше, ніж більшість новачків. В цілому конкуренція на біржах, особливо великих, досить висока. Новачки демпінгують і готові працювати за копійки.

З одного боку замовники наймають дешеву робочу силу і наповнюють сайт з мінімальними витратами, з іншого - гарантія якісного контенту при замовленні статей у початківців авторів відсутній.

Деякі власники сайтів вважають за краще платити більше, співпрацюючи з професійними копирайтерами, і отримують при цьому якісний, цікавий і привабливий для читачів зміст. Професіонали отримують за 1000 знаків від 100 до 500 руб., А іноді і більше.

Це означає, що на копірайтингу ви можете заробляти більше 100 000 рублів на місяць, а якщо ваш рівень дуже високий, то і 2-3 тисячі доларів - не межа!

Таким чином, копірайтинг можна віднести до роботи в Інтернеті на дому без вкладень. Якщо ви проживаєте в невеликих містах, де зарплати не дуже високі, то заробіток на написанні текстів для вас може стати гарною альтернативою звичайній роботі.

5. Де шукати вакансії для копірайтингу - ТОП-5 бірж для копірайтерів

Сьогодні в мережі працюють десятки бірж. Деякі з них приймають на роботу всіх бажаючих, інші вимагають від авторів певною мірою грамотності та компетентності.

Найпопулярніші біржі контенту

1, Адвего - Більше 300 000 авторів - найбільша біржа Рунета

2, ETXT - Лояльне ставлення до новачків, мінімальні вимоги до авторів

3, Content Монстр - Строгий відбір авторів, можливість пройти безкоштовні курси сео-копірайтингу

4, TextSale - також хороша біржа статей, рекомендую.

5, Work-Zilla - Різноманітні завдання для творчих і працездатних авторів, ціни від 50 рублів.

Біржі, практикуючі суворе ставлення до авторів, вводять на своїх ресурсах системи заохочень і штрафів. Кожному копірайтеру присвоюється певний рівень, нараховується рейтинг.

Але найголовніше - автор напрацьовує базу клієнтів і безцінний досвід в написанні текстів найрізноманітнішої тематики.

6. Висновок

Підіб'ємо підсумки, друзі. Тепер ви знаєте, що таке копірайтинг і в курсі, як стати копірайтером. Відразу хочу попередити, що написання текстів для Інтернету - важка і далеко не сама прибуткова діяльність, особливо для новачків і людей, далеких від роботи зі словом.

Хороші шанси досягти професійного рівня у людей з філологічною освітою, журналістів, викладачів. Розмір доходів кваліфікованого копірайтера не обмежений: все залежить від бажання, таланту і наполегливості.

Бажаю успіху всім початківцям авторам!

Категорія: Корисні статьї | Переглядів: 2608 | Додав: Midav | Теги: копірайтинг, біржі статей, заробіток на статьях, рерайт, написання статей, Заробіток | Рейтинг: 0.0/0
Схожі матеріали
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 ekaterinatishenko11 • 01:34, 20.02.2018
Хорошая статья, наведено много бирж и сайтов где можно начать практиковаться в письме. Пробовала себя на сайте Адвего, все как и описывается, много заказов, на все вкусы и интересы. Оплата так же оптимальная и пока за год меня не обманули не разу, все оплачивалось или наводились объяснение почему не оплачивается (все мы смертные все ошибаемся). Так что могу его советовать без зазрения совести. Про другие биржи ничего сказать не могу, не пробовала. Хочется только сразу предупредить что в наше время много кто хочет заработать в интернете, и не все хотят сделать это законно. Очень часто попадаются мошенники, предлагающие работу копирайтером, но предварительно нужно скинуть им рублей 100 для оформления заказа или регистрации. Типа они берут деньги для своей страховки. Не попадайтесь на такие схемы, 99% это развод. Желаю всем удачи и пробуйте себя на проверенных биржах!
avatar
Підписуємось

Новини сайту по почті

Пошук
Заробіток
Популярне на сайті
Як заробити гроші в інтернеті без вкладень в Україні
Просмотров: 36910
Рейтинг: 5.0

На яких сайтах можна заробити гроші в інтернеті
Просмотров: 20809
Рейтинг: 4.0

Найкращі сайти для заробітку грошей на кліках
Просмотров: 19406
Рейтинг: 0.0

Заробіток в Instagram, як заробити в Instagram?
Просмотров: 19001
Рейтинг: 0.0

Заробіток на кулінарних рецептах. Продаж рецептів
Просмотров: 18544
Рейтинг: 0.0

Реальний заробіток в інтернеті, способи заробітку
Просмотров: 14849
Рейтинг: 5.0

Заробіток на кліках в $ (долларах) в інтернеті, сайти для за...
Просмотров: 14528
Рейтинг: 0.0

Заробіток на біткоін кранах. Роздача bitcoin і сатоши
Просмотров: 10182
Рейтинг: 0.0

Як заробляти школяру підлітку в інтернеті
Просмотров: 10015
Рейтинг: 4.0

Заробіток на лайках
Інше
Робота копірайтером на дому - що потрібно знати новачку
Просмотров: 1280
Рейтинг: 0.0

Хороший заробіток в фейсбук, Де заробити на Facebook?
Просмотров: 4768
Рейтинг: 0.0

Де купити статтю для сайту в інтернеті
Просмотров: 1703
Рейтинг: 0.0

Заробіток з моментальним виведенням грошей в інтернеті
Просмотров: 3048
Рейтинг: 0.0

Актуальні теми для статті - запорука вашого успіху!
Просмотров: 5624
Рейтинг: 0.0

Популярні способи заробітку 200 рублів в день
Просмотров: 1248
Рейтинг: 0.0

Як заробити на отзовике в інтернеті
Просмотров: 1079
Рейтинг: 0.0

ПАММ рахунки Forex – інвестування з Privatefx
Просмотров: 1214
Рейтинг: 5.0

Перевірена часом робота в інтернеті на дому для всіх
Просмотров: 2908
Рейтинг: 0.0

Лічильник
Copyright MyCorp © 2024
uCoz